Setmana de la ciència

La Setmana de la Ciència és l'esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l'àmbit europeu. Durant uns dies, arreu de l'àrea metropolitana de Barcelona, un gran nombre d'entitats i institucions d'arreu organitzen activitats amb l'objectiu de fomentar l'interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d'ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.

Des de l'escola també es vol promoure aquest interès a través de diverses activitats científiques i enguany ens focalitzarem en els 100 anys de Margalef que a més d'influir en gran mesura en el treball de síntesi de primer d'ESO d'aquest any serà el tema central de les activitats de la setmana. 

Qui és Ramón Margalef?

La Setmana de la ciència va començar a l'escola, sobretot a Secundària, a través de diverses pràctiques al laboratori amb els alumnes de 1r d'ESO relacionades amb la biologia. En concret amb els teixits de diverses plantes, estudiats mitjançant el microscopi.

Posteriorment, els alumnes van estudiar tant la biografia de Margalef com algun dels seus estudis en biologia marítimatant a classe com a informàtica com al laboratori.