1a Sortida tutorial a Secundària

El 25 de Novembre tota la secundària del col·legi Sant Lluís - Bosch vam sortir d'excursió. Els destins van ser diferents per a cada curs, però hi havia un objectiu comú: gaudir d'un dia plegats.

Els alumnes de primer d'ESO van realitzar una gimcana per l'entorn e Begues, visitant (per guanyar-la) llocs com la desfeta, el pic de le agulles... Per aconseguir-ho han fet us del mapa i la brúixola per trobar els diferents codi QR amagats per la muntanya. 

Els alumnes de 2n d'ESO van visitar la biblioteca de Begues i assistir al taller "Allò que no es veu". L'objectiu d'aquest era tractar l'adolescència a partir dels llibres il·lustrats. En acabar i gaudint del bon temps hem passejat per l'entorn de Begues, visitant el parc de la Costeta per dinar i passejant fins al Pi Gros per la tarda.

Els alumnes de 3r i 4t ESO van anat al teatre, a l’espai Maragall de Gavà, i van veure l’obra en anglès "The Picture of Dorian Gray". Posteriorment van caminar fins a la platja de Gavà per a dinar.

El Gran Recapte

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària; també serveix per donar a conèixer la situació per la qual passa aquest grup arran de la crisi econòmica que estem vivint. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

Per què el Gran Recapte?

L'escola per a aquesta 10a edició s'hi ha volcat de ple i ens hi farem presents amb més d'una dotzena de voluntaris que es repartiran entre els supermercats de Begues durant els dies 22 i 23 de novembre. L'objectiu és animar als consumidors a fer una petita aportació de la seva compra a favor del Banc dels Aliments.

A més a més, durant aquests dies s'ha estat treballant en la sensibilització sobre la raó del Gran Recapte a les classes a través de xerrades que han dinamitzat estat els propis alumnes participants.  

Avui dimarts, tres dies deprés que finalitzès el Gran Recapte, i a l'espera de la suma total de tonelades d'aliments a tot Catalunya; podem com a mínim afirmar que la participació a Begues va ser bona, omplint-se diversos sacs gegants i dotzenes de caixes com els de la imatge. Per aquest motiu no només cal aplaudir la participació dels voluntaris sinó la generositat de tots aquells que ho han fet possible. Gràciès a tots! Us deixem les imatges de la jornada.

Finalista del concurs Ficcions

El concurs “Ficcions, l’aventura de crear històries” està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursen 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Cada any augmenta la participació en el concurs i en aquesta edició, la 11a, s'han presentat un total de 3.801 alumnes de 306 centres educatius de Catalunya, les Illes Balears i País Valencià. Des de l'escola es van enviar algunes de les creacions dels estudiants i la nostra alumna de 3r ESO, Judith Egea Rubio, ha estat finalista del concurs.

El proper 21 de maig la Judith assistirà a l’auditori del CaixaForum a Barcelona per al lliurament de diplomes.

Intercanvi a USA

Un grup de 20 alumnes de quart ESO viatjaran el proper 1 de novembre a Richmond, Virginia, a la costa est dels Estats Units, per realitzar un intercanvi amb l'escola Trinity Episcopal School. Es tracta d'una gran oportunitat per perfeccionar el seu nivell d'anglès i per enriquir els seus coneixements sobre un altre país.

Game Over

Durant la setmana de la família, els alumnes de Secundària han realitzat una sèrie de tallers de prèvencia, tant per a les xarxes socials com per a la conducció. En aquest últim, anomenat Game Over, van estar-hi presents els alumnes de 4 de la ESO.
 
El programa "GAME OVER. No te la juguis" va dirigit a joves d'entre 15 i 18 anys, estudiants d'ESO, Batxillerat i cicles formatius dels centres d'ensenyament públics i privats de Catalunya, i que és possible gràcies al compromís de més de 20 monitors de l'Institut Guttmann que duen a terme les sessions de sensibilització i que són, tots ells, persones que han patit en primera persona un accident de trànsit amb greus seqüeles i donen testimoni de la seva experiència.

"GAME OVER" és un programa de prevenció d'accidents de trànsit que té com a objectiu sensibilitzar els joves amb la finalitat que desenvolupin comportaments responsables, adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries en conduir un vehicle de motor i en practicar activitats esportives o de lleure que comportin un risc.