Atenció: Aquest espai web utilitza cookies i tecnologies similars. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Nom Cole

Col·legi Sant Lluís-Bosch

Xpert Access

Història

Fundació del Col·legi Sant Lluís de Pla i Amell

Els Fills de la Sagrada Família, hereus de l’anhel apostòlic de Sant Josep Manyanet, van arribar al barri de la Rectoria, de Begues, l’any 1925. El patrici Manel de Pla i Amell, amb bona part del seu patrimoni, va fer possible la presència d’una comunitat religiosa al servei de l’educació dels infants i dels joves de la població. Durant molts anys va ser solament una classe complementària de l’escola nacional per als nens del barri de la Rectoria i també del nucli urbà. Era un servei modest, però que, com la pluja petita, va amarant la terra i produeix bona saó. Simultàniament, a la torre de Can Amell, es va erigir el noviciat de la Congregació i molts dels religiosos de la Sagrada Família que treballen arreu del món van néixer a la vida religiosa a Begues. L’any 1964, amb ocasió del primer centenari de la Congregació, es va bastir un important edifici per a Seminari Menor, Pensionat i Escola que, segons les exigències del temps i en col·laboració amb les religioses Dominiques, es convertí en centre d’EGB en règim de coeducació.

Actualment és un centre concertat de Primària (EP) i de Secundària Obligatòria (ESO).

 

Fundació del Col·legi Bosch

Les germanes Dominiques de l’Anunciata, fundades pel beat P. Francesc Coll, van acceptar, el setembre de l’any 1927, de fer-se càrrec de l’Escola-Col·legi “Teodoro Bosch”, al centre de Begues.

El dia 2 de gener de l’any 1928 s’hi varen iniciar les classes de primera ensenyança.

El setembre d’aquell mateix any, començaren les classes teòriques i pràctiques de l’Escola-Llar, per cert, molt ben instal·lades i amb bona organització.

A principi del curs 1944-45 es donaren les primeres classes de mecanografia i, el mes de juny d’aquell mateix curs, de taquigrafia. El mes d’octubre es va començar a ensenyar a brodar.

El curs 1972-73 va ésser de fet que es van fusionar el Col·legi Bosch, de les religioses Dominiques, i el Col·legi Sant Lluís, dels Fills de la Sagrada Família. El curs 2001-2002 les religioses Dominiques van deixar la titularitat del Col·legi Bosch, però continúen dins la junta de la Fundació, de manera que la Congregació de Fills de la Sagrada Família va quedar com a única Entitat Titular.

Actualment és un centre d’Educació Infantil (EI)

mapa

 

Col·legi Sant Lluís

C/ Sant Climent 8

08859 Begues (Barcelona)

Tf: 936390011

secretaria@begues.manyanet.org

mapa cole

 

 

 

mapa2

 

Col·legi Bosch

C/ camí Ral, 13

08859 Begues (Barcelona)

Tf: 936390185

secretaria@begues.manyanet.org

 mapa parv

Calendari 2