Escola sostenible

L’educació per la Sostenibilitat té l’objectiu de desenvolupar competències que permetin als individus reflexionar sobre les seves accions, tenint en compte els impactes socials, culturals, econòmics i mediambientals que tindran ara i en el futur des d’una perspectiva local i mundial.

Com Escola Verda ens adonem de la influència individual, grupal, familiar i social de la nostra comunitat educativa. Això ens porta a un compromís envers la informació, comunicació, educació i acció per a la sostenibilitat amb un enfocament ecosocial  tenint com a referents els ODS (Objectius de desenvolupament sostenible).

En el nostre Projecte identifiquem cinc grans àrees d’actuació (persones, planeta, prosperitat, pau i partenariat), al voltant de les quals despleguem els 17 Objectius de desenvolupament sostenible.

Organitzem campanyes dirigides a la fi de la pobresa, la fam i les desigualtats amb diverses accions durant el curs dirigides a projectes solidaris.

Establim aliances i desenvolupem amb institucions públiques projectes d’aprenentatge amb l’objectiu d’informar, reduir i evitar el malbaratament alimentari. Afegint també coneixement sobre alimentació, salut i benestar.

Programem accions conjuntes per a  la pau, l’educació ambiental, la igualtat i qualitat educativa. Ho fem des de diversos àmbits, de forma inclusiva i transversal amb la celebració de dies internacionals que ens ajuden a tenir-ne coneixement i fer-ne una reflexió crítica.

Tenim presents en el nostre pla anual, accions participatives vinculades al currículum dirigides a la protecció del planeta, la natura i el nostre territori més proper. Les sortides a l’entorn de Begues i la cura dels nostres horts ecològics, jardins i boscos ens apropen conèixer, estimar, divulgar i protegir la biodiversitat de la qual formem part.

Treballem per fomentar actituds responsables envers el consum, l’energia i la producció sostenible. Un dels nostres objectius és col·laborar en la reducció d’emissions de CO₂ i ser conscients de la nostra petjada ecològica i reduir-la amb accions que impliquin a tota la comunitat i que ens ajudin a reduir l’impacte del canvi climàtic.

Som un centre obert i implicat en l’entorn natural i social que integra dins del currículum l’educació socioambiental, amb una gestió cada vegada més sostenible dels recursos i amb una comunitat educativa participativa i compromesa.