Newsletter 12

ACTUA X 25 és el nom de la iniciativa que aglutina totes les accions que formen part dels actes de celebració dels 25 anys de la Xarxa d’Escoles Verdes. La campanya es desenvoluparà al llarg de tot el curs 2023/24. El mes de juny tindrà lloc la Festa de Cloenda.

Podeu veure el vídeo informatiu –>–>–>–>–>–>–>–>–>–>–>–>–>–>–>–>–>–>

Concretament, durant el primer trimestre l’alumnat d’Infantil, 1r i 4t de Primària va desenvolupar una situació d’aprenentatge i diverses accions per abordar a l’aula la salut personal i planetària i la seva relació amb els àmbits de la biodiversitat, sistema alimentari i el canvi climàtic.

Es va plantejar a l’alumnat el repte d’ajudar la Gaia, una nena que expressava malestar i que necessitava que els infants de l’escola l’ajudessin a esbrinar què era allò que no la feia sentir bé. A partir de la realitat de la Gaia i del context en què viu, es van plantejar diferents dinàmiques per tal d’ajudar l’alumnat a entendre què vol dir que una persona estigui sana i, per extensió, què vol dir que el planeta estigui sa.

El concepte de salut planetària reconeix que la salut humana i la del medi ambient són interdependents i que, per tant, és necessari protegir i millorar la salut de les persones alhora que s’aborden els reptes ambientals.

Volem, amb tot això, fer partícips els infants de situacions d’aprenentatge que els ajudin a esdevenir ciutadans crítics, actius i compromesos amb la cura del medi ambient.

 

Escola Verda

La propera setmana arribaran el rei i la reina Carnestoltes a l’escola juntament amb les consignes que haurem de seguir diàriament. Aquest any seguirem unes consignes relacionades amb l’aigua a nivell de municipi. 

El divendres 9 de febrer celebrarem el Carnestoltes participant a la rua del poble. Sortirem aproximadament a les 10:15h del Col·legi Bosch (Educació Infantil).