Newsletter 13

Sant Jordi a l'escola

A la nostra escola, Sant Jordi és una festa esperada amb molta emoció i entusiasme per part de tot l’alumnat i el professorat.  L’ambient està impregnat de la màgia d’aquesta tradició tan especial.

L’alumnat d’Infantil i Primària ha preparat amb molta il·lusió la seva pròpia manualitat de rosa, drac o llibre per portar a casa. 

És un moment de compartir i de fomentar la lectura i l’amor pels llibres, valors que es promouen amb entusiasme a l’escola. És per això que durant tot el dia, l’alumnat té l’oportunitat de visitar les parades de llibres i roses que s’instal·len al centre del poble. Han pogut passejar-hi i descobrir i triar noves lectures. Al front d’una d’aquestes parades ha estat el nostre alumnat de 6è de primària i la recaptació que s’ha recollit anirà destinada a l’ONG Manyanet Solidari. En una altra parada s’ha trobat l’alumnat de 3r d’ESO amb el suport de l’AFA de l’escola, que ha fet la recollida de diners pel seu viatge de fi d’estudis.

Tot esdevé un veritable festival de cultura i literatura, on alumnat i personal docent poden gaudir de les activitats, el teatre, la música i l’alegria de Sant Jordi. 

A més, com a part de les celebracions, es realitzen els Jocs Florals a l’escola. Primària i secundària tenen l’oportunitat de mostrar el seu talent literari escrivint rodolins, cal·ligrames, haikús o poemes. Aquestes obres són exposades i compartides amb tota la comunitat escolar. 

Els guanyadors i guanyadores d’aquest curs han estat: 

PRIMÀRIA
1r premi de 4t – Cesc Viñas
2n premi de 4t – Eric Sánchez
1r premi de 5è – Leo Barrera
2n premi de 5è – Maria Amezcua
1r premi de 6è – Dani Primo
2n premi de 6è – Hiro Miller


SECUNDÀRIA
Guanyadora absoluta relat en castellà – Àfrica Onsulve 3r ESO
1r premi 1r ESO – Alexandra Bages
1r premi 2n ESO –  Nina Palmero
1r premi i guanyadora absoluta 3r ESO – Mireia Rodríguez
1r premi 4t ESO – Joan Ramírez

Recorda apuntar-te al cros popular!
Inscripcions telemàtiques obertes fins el diumenge 5 de maig.  

Dimarts 7 de maig farem la reunió informativa del casal d’estiu 2024. 

Inscripcions fins al 9 de juny amb un 5% de descompte per la inscripció de més de dues setmanes i un 10% per més de dos germans inscrits. 

Per qualsevol aclariment no dubteu a contactar-nos:

 casaldestiu@begues.manyanet.org 

3a edició de la nostra participació al programa “Let’s  clean up Europe” 

L’acció proposada per l’escola es durà a terme:

  – I3 i I4 el dimecres 8 maig

  – 5è, dimecres 8 de maig en una acció conjunta amb l’alumnat de l’Escola Sant Cristòfol

  – Cicle inicial, Cicle Mitjà i l’ESO (1r a 3r) el divendres 10 de maig

L’alumnat recollirà els residus que trobi en els espais naturals propers a l’escola. Seguidament es classificaran, es pesaran i s’informarà a l’Agència Catalana de Residus.

Campanya de Manyanet Solidari 2024 – Mes de maig. 

SOM FAMÍLIA, CAMINEM AMB ESPERANÇA” 

QUÈ FA MANYANET SOLIDARI? 

– Manyanet Solidari és una ONG que  realitza  accions solidàries a les nostres escoles d’arreu del món per tal de poder apadrinar els infants que més ho necessiten, aportant material escolar i apadrinar projectes de construcció i/o millora de les seves cases i escoles.

– A més, Manyanet Solidari presta ajuda directa a les famílies més vulnerables de la nostra comunitat, en forma de beca escolar.

– També realitza ajuda directa en situacions d’emergència humanitària a través de Càrites Internacional.

 

COM HI PODEU PARTICIPAR?

– El dilluns 6 de maig, l’alumnat de l’escola portarà a casa el sobre de Manyanet Solidari per tal que pugueu fer, si ho desitgeu, una aportació.

 

– Maig Solidari:  l’alumnat participarà  durant l’horari lectiu i de migdia, en diferents activitats, lúdiques, artístiques, esportives…de caire solidari. En aquestes activitats a Primària i Secundària  es farà una petita aportació solidària simbòlica d’1€.

– Cada dimarts, l’alumnat podrà gaudir d’un esmorzar saludable i solidari al menjador de l’escola

Resultats de la campanya de donació de sang realitzada al Col·legi Sant Lluís de Begues el 12-4-2024. Tot un èxit. “Gota a gota la vida no s’esgota“.

Gràcies a tothom.