Newsletter 7

SANT JORDI

Sant Jordi és una de les festes culturals més esperades de l’any. Al llarg de la setmana l’alumnat de primària va preparar diferents manualitats, poemes, danses i obres de teatre. L’alumnat de 5è i 1r d’ESO va rebre la visita de l’autora local Cristina Martínez amb la que van poder fer un taller d’escriptura creativa i l’alumnat d’infantil la d’unes mares de l’AFA que els va explicar contes.

Divendres 21 d’abril, amb disfresses de Sant Jordi, princeses i prínceps, dracs i roses, tota primària va anar al passeig de l’església de Begues per gaudir d’aquesta festivitat. 
L’alumnat de Cicle inicial gaudir de la representació amb titelles que narrava la llegenda de Sant Jordi a càrrec d’un grup d’usuàries de l’Espai Nou

“No em diguis cutxi cutxi”, “La llegenda de Sant Jordi”, “La rateta que llegia a l’escaleta” , “Robin Hood”, “Els 6 porquets” i la dansa “La Polca d’ours” són les obres que Cicle Mitjà va preparar amb molta il·lusió per mostrar a l’alumnat d’infantil. 

L’alumnat de 5è va compartir una estona de lectura amb els nens i nenes d’infantil i els van ensenyar els jocs i disfresses que més els agradaven. 

A més a més, es va visitar la parada solidària de llibres que tot el grup de 6è havia preparat. La recaptació ha estat destinada íntegrament a l’ONG Manyanet Solidari i a ajuda humanitària directa. 

Aquest mateix divendres 21 d’abril, vam celebrar els XXIX Jocs Florals al nostre centre. Enguany, en una diada avançada a Sant Jordi. L’alumnat de 4t PRI fins a 4t ESO hi ha concursat i els infants més petits han llegit les seves composicions. La finalitat d’aquest certamen és la d’estimular l’expressió escrita i expressió oral de l’alumnat, aprofitant una tradició cultural ben arrelada a Catalunya. També s’ha premiat el millor cartell de Sant Jordi, en la seva tercera edició a 1r d’ESO i el relat breu en llengua castellana. Una audiència entregada ha pogut gaudir de la creativitat dels companys i companyes i d’actuacions musicals, teatrals i de danses.

Una jornada dedicada plenament a la cultura, a l’art, la creativitat i la solidaritat. I d’agraïment a totes les persones que ho han fet possible.

Guanyadors i guanyadores secundària: 

Concurs de cartelleria: 
Nina Palmero 1r B

Poesia: 
1r ESO:
Nina Palmero

2n ESO:
Conrado Giavedoni

3r ESO:
Joan Ramírez

4t ESO:
Àlex Pardo.

Guanyador absolut: Àlex Pardo

A primària, tot l’alumnat va rebre com a premi un punt de llibre de Sant Jordi; felicitem als guanyadors i guanyadores del concurs de poesia que van ser: 

4t:
– 1r Premi: Júlia Surribas
– 2n Premi: Eva Orce

5è:
– 1r Premi: Ekaitz Ramírez
– 2n Premi: Carlota Moreno

6è: 
– 1r Premi: Carla Moragues
– 2n Premi: Abril Perarnau

Relat breu:
1r ESO: 
Elsa Pardo

2n ESO:
Agnès Pascual

3r ESO:
Júlia Gascue

4t ESO:
Àlex Pardo

Guanyador absolut: Agnès Pascual

Tant l’alumnat com el professorat vam gaudir conjuntament de l’ambient literari i festiu que acompanya aquesta diada. 

Inscriu-te al 53è cros escolar clicant aquí